top of page

>

DANCE TRIPtych

GIALLO / SAFETY ROOM / MARIAS CALLAS

Τρεις παραστάσεις χορού, σε ένα τρίπτυχο, μόνο για τρεις Τετάρτες του Δεκεμβρίου!

 

Τις Τετάρτες 13-20-27 Δεκεμβρίου στις 21:15

Διάρκεια: 75 λεπτά

Εισιτήρια από 11€ στο

Screenshot 2023-11-11 at 13.42.56.jpg
 
GIALLO

Φως, ήλιος, λάμψη, ξεκίνημα, κέφι, πάρτι, πάμε, GIALLO! 
Μια solo performance που εξερευνά τα όρια της GIALLO ταυτότητας.

Giallo στα ιταλικά σημαίνει «κίτρινο» και, μέσω της χορογραφίας, το κίτρινο χρώμα αποκτά υλική υπόσταση και ζωντανεύει μέσα από την κίνηση, ως διάθεση, ως ταυτότητα, ως χορός.


Ο όρος “giallo” πέραν του χρώματος χρησιμοποιείται και για να περιγράψει το είδος των μυθιστορημάτων και ταινιών που συνδυάζουν το μυστήριο και τον τρόμο. Αφορά ιστορίες που φέρνουν στο προσκήνιο τα στοιχεία του κινδύνου, της δράσης, του ερωτισμού και του ενστίκτου.


Η χορογραφία αποτελεί μια διαδικασία μεταμόρφωσης και υπέρβασης της καθημερινότητας, που στοχεύει να μας παρασύρει μακριά από το γκρίζο, μουντό και καθημερινό κόσμο, προς μία groovy, λαμπερή και τολμηρή GIALLO πραγματικότητα.


Σύλληψη- χορογραφία- ερμηνεία: Ηλίας Μπαγεώργος

SAFETY ROOM

Το Safety room δημιουργήθηκε με αφετηρία τον πίνακα "Ιαπωνική Γέφυρα και Νούφαρα" του Claude Monet και βασίζεται στην επιφανειακή ευαλωτότητα αλλά και ανθεκτικότητα των νούφαρων.
Η δημιουργός επικεντρώνεται στην τελειότητα της εικόνας του νούφαρου.
Ένα νούφαρο ευάλωτο που ακολουθεί τη ροή του νερού.
Δεν έχει πρωτοβουλία.
Κινείται χωρίς να αντιστέκεται.
Υπακούει, πάει με τα νερά. 
Ο φόβος και η αίσθηση δυσαρέσκειας και εξάντλησης, προέρχεται από την καταπίεση, του άγχους και της ντροπής.
Μια solo performance που συνδυάζει ευθραυστότητα, γαλήνη και εσωτερικό δυναμισμό για να δημιουργήσει ομορφιά.

Χορογράφος : Γιούλη Μπανούση
Δραματουργός : Ζωή Ευσταθίου 
Χορεύτρια: Γιούλη Μπανούση
Σύμβουλος στην αναδημιουργία : Μαρκέλα Μανωλιάδη 
Μουσική : Καλλιόπη Μητροπούλου

MARIAS CALLAS

Η χορογραφία αποτελεί work in progress, έχοντας παρουσιαστεί υπό μέρη σε αρχικό της στάδιο στα «8o Φεστιβάλ χορού Ρόδου» & «5ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στο Ρουφ», τον  Αύγουστος & Σεπτέμβριο του 2022, Dancing Routes Komotini festival  komotini, 1ο φεστιβάλ Ηλιούπολης και στο θέατρο Salle Jean Dame Paris.


Η μουσική απλώνεται στη σκηνή και, μέσα από το φως, αναδύονται ανθρώπινες μορφές σαν ολογράμματα. Μετουσιώνουν τη μουσική σε κίνηση και ζωή και παίρνουν τη μορφή στιγμών και ρόλων μιας ζωής βιωμένης μέσω της τέχνης. Ισορροπώντας ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα, το σώμα γίνεται πεδίο συνεχούς μεταμόρφωσης  ανάμεσα σε προσωρινές ταυτότητες, με μόνο σταθερό παρονομαστή τη μουσική. Το άτομο χάνεται μέσα στο ρόλο και το πλήθος και ξαναγεννιέται στη σκηνή, κάτω από ένα νέο όνομα/τίτλο τιμής: Κάλλας.

Τιμώντας τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση της κορυφαίας μονωδού του 20ού αιώνα, το Dance Athens Youth company (DAY) παρουσιάζει το έργο Marias Callas.

Το DAY, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ηλία Μπαγεώργου ως αναπόσπαστο κομμάτι του DANCE Athens, αποτελεί μια χορευτική ομάδα που στοχεύει στη στήριξη και την ανάδειξη νέων χορευτών/ριων μέσα από διεθνείς συνεργασίες.

Το project «Marias Callas» πραγματοποιείται σε συνεργασία του Dance Athens με τον οργανισμό Graham for Europe, ξεκινώντας το ταξίδι του με παρουσιάσεις σε Αθήνα και Παρίσι.

Συντελεστές:
Καλλιτεχνική επιμέλεια/σκηνική σύνθεση:
Ηλίας Μπαγεώργος
Δημιουργία/Διδασκαλία κινητικού υλικού:
Πένυ Διαμαντοπούλου
Rafael Molina
Ηλίας Μπαγεώργος
Σχεδιασμός κοστουμιών: Francesco Infante
Curation: Κωνσταντίνος Αργυρίου Ευαγγελούδης

Giouli.jpeg
>>

Οργάνωση/παραγωγή: DANCE Athens/θέατρο OLVIO

 
bottom of page